Join the STEM Conference on April 20th, 2018

Venue: Hyatt Regency O’Hare

THE 5th ANNUAL STEM CONFERENCE

Mission:
STEMCON is a platform for STEM educators and administrators from all around the nation to share their best practices.

New Sessions

Learn best practices and trending topics in STEM from 76 experts and fellow educators.

Keynote Speaker

Shaesta Waiz successfully accomplished her mission to fly solo around the world to encourage children to pursue STEM and aviation education. Shaesta holds a commercial pilot license and is the first certified civilian female pilot from Afghanistan.

Advisory Board

The STEMCON Organizing Committee consults with 13 STEM education leaders on important matters and improvements in STEM education for our STEMCON event.

KEYNOTE SPEAKER

STEMCON 2018 presents the Keynote Speaker

Speaker

STEMCON

Shaesta Waiz

Founder and Pilot Dreams Soar,Inc.

Shaesta is the first Female civilian Afghan-American pilot and the youngest female pilot to fly solo around the world in a single-engine aircraft. Waiz flew over a total  24,800 nautical miles and 176 flight hours. She inspired over
3,000 children and young adults on her global flight, hosting 32 Outreach
events in 14 of those countries.

The purpose of the global flight was to inspire the next
generation of Science, Technology, Engineering and Math (STEM) and
Aviation professionals, particularly young girls, which is the mission of
Dreams Soar.

STEMCON AWARD ANNOUNCEMENT 2018

List of Award winners for STEMCON 2018!

plus

Jeffrey Vinokur

Young Scientists Inspiration Award

plus

“CS for All” team

Excellence in STEM Education Awards

plus

Dr. Carolyn Hayes

Lifetime STEM Leadership Award

plus

Dr. David Devraj Kumar

Excellence in STEM Education Awards

SPEAKERS

STEMCON is proud to present its 2018 list of speakers!

plus

Andrea Russo

Microsoft TEALS, RI Office of Innovation

plus

David Quinton-Schein

figment of imagination Productions

plus

Kelly Reddin

LEGO Education

plus

Sydney Schuler

Project Lead the Way

venue

With quick access to O’Hare International Airport – just 2 miles away

Hyatt Regency O’Hare

9300 Bryn Mawr Avenue, Rosemont, IL 60018
(847) 696-1234
16.7 miles from Downtown
Parking is available in the rear garage of the hotel

more information

Accommodation
Alternatives

More accommodation options coming soon!

36

States

76

speakers

52

sessions

403

attendees

REGISTER

Please see our registration options for STEMCON below:

PROGRAM

7:30-8:20 AM Registration & Breakfast

50

8:20-8:30 AM Welcome

10 mins

8:30-9:15 AM Keynote Speech

45mins

9:15-9:25 AM Dismissal to Sessions

10mins

9:25-10:15 AM Breakout Session 1

50mins

10:15-10:30 AM Coffee Break

15mins

10:30-11:20 AM Breakout Session 2

50mins

11:20 AM -11:50 PM Vendor Hall Time Break/Dismissal for Lunch

30mins

11:50-12:50 PM Lunch & Awards Ceremony

60mins

12:50-1:00 PM Dismissal from Lunch

10mins

1:00-1:50 PM Breakout Session 3

50mins

1:50-2:05 PM Coffee Break

15mins

2:05-2:55 PM Breakout Session 4

50mins

2:55-3:10 PM Coffee Break

15mins

3:10-4:00 PM Breakout Session 5

50mins

Hyatt Regency O'Hare

SPONSORS

Your support of STEMCON will allow you to get in front of hundreds of STEM Educators and professionals as well as help us reach our goal of building better STEM education. We are seeking a variety of companies and organizations to share education-based resources that they can take back to their schools and inspire students to enter the fields of science, technology, engineering, and math.

For more information, please contact sponsor@stemcon.net.
STEMCON is a 501(c)(3) nonprofit organization. All contributions are tax-deductible.

VENDORS AND EXHIBITORS

CONTACT

STEMCON Organizing Committee Chair

Hasan Kose
Tel: 847- 824-3380 Ext: 241
Email: kose@stemcon.net
Address: 2250 E. Devon Ave. Ste 215, Des Plaines, IL, USA 60018

Media Inquiries

JoLynn Blatz
Tel: 847-824-3380 ext. 291
Email: blatz@stemcon.net
Address: 2250 E. Devon Ave. Ste 215, Des Plaines, IL, USA 60018

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

STEMCON ADVISORY BOARD

plus

Dr. Carmen Cioc

The University of Toledo

plus

Dr. Carolyn Boiarsky

Purdue University Northwest

plus

Dr. Chad Pavlekovich

board member

plus

Dr. Carrie Launius

Science Teachers of Missouri

plus

Jen Gutierrez

Next Generation Science Standards

plus

Dr. Judy Lambert

University of Toledo

plus

Dr. Kimberly Clayton-Code

Northern Kentucky University

plus

Dr. Nancy Ledbetter

International School at Gregory

plus

Dr. Juliana Texley

National Science Teachers Association

plus

Dr. Nicolle Karantinos

ASU Preparatory Academy

plus

Dr. Paul Semendinger

Hawes Elementary School

plus

Stephanie Stern-Protz, M.Ed.

North Bergen STEM Academy

plus

Toni Stith, M.Ed.

Carnegie Science Center